Welk soort vlees is het beste voor een gezond dieet?

Voedingstoffen in vlees
Je vraagt je misschien af, wat zijn de voordelen van vlees eten? We hebben het al genoemd - vlees is een van de natuurlijke voedingsmiddelen met het hoogste eiwitgehalte, ideaal voor atleten, mensen die proberen af te vallen en iedereen die probeert zijn lichaam gezond en gezond te houden.
Daarnaast bevat vlees ook nog diverse andere essentiële voedingsstoffen, zoals belangrijke mineralen en vitamines. Dit betekent niet dat een gezond dieet niet kan worden gecreëerd zonder vlees, maar als vegetariër moet je je best doen om een uitgebalanceerd menu te behouden.
Het voordeel van mager vlees
Als je helemaal niet tegen het eten van vlees bent, is het gelukkig een van de meest veelzijdige voedselcategorieën. Op deze manier kunt u het elke dag aan uw maaltijd toevoegen zonder al te veel energie te spenderen. Je hebt vlees van verschillende dieren. Het verschil is hier niet alleen de smaak, maar bijvoorbeeld ook het vetgehalte.
Mager vlees bevat bijna geen vet, terwijl vet vlees vol vet zit. Het vet zelf is niet per se problematisch, tenminste zolang het om onbewerkt vlees gaat. Het probleem is meer dat ze veel calorieën leveren. Als u probeert af te vallen, kunnen er problemen ontstaan!
Magere vleessoorten
Daarom is het handig om te weten welke vleessoort vetarm is. Je kunt ze dan in grote hoeveelheden in je dieet opnemen, waardoor je geen honger krijgt omdat je heel weinig eet. Over het algemeen is gevogelte een uitstekende vetarme voedselkeuze. Zo bevatten kipfilets en kalkoenfilets bijna geen vet.
Dit betekent echter niet per definitie dat andere dieren altijd veel vet hebben. Biefstuk en kalfsbiefstuk zijn bijvoorbeeld goede keuzes voor degenen die van rundvlees houden. Zelfs varkensliefhebbers kunnen kiezen voor varkenshaas. De volgende lijst helpt je om eiwitten binnen te krijgen zonder al te veel calorieën binnen te krijgen!
Top 10 mager vlees (vet per 100 gram)
- Kalkoenfilet - 1.5 gram vet
- Varkenshaas 1.7 gram vet
- Kipfilet - 1.8 gram vet
- Runderbiefstuk - 1.8 gram vet
- Bieflappen - 2.0 gram vet
- Hamlappen - 2.8 gram vet
- Rosbieflapjes - 3.5 gram vet
- Filetlapje - 4.0 gram vet
- Steak tartaar - 4.5 gram vet
- Ribkarbonade - 6.5 gram vet
-
Geplaatst in
Voeding tips